مقالات

شارژر وایرلس چیست

شارژر وایرلس چیست

برای چند سالی است که تکنولوژی شارژ بی‌سیم یا وایرلس با افزایش روزافزون کاربران و دستگاه‌های پشتیبانی‌کننده از آن، به یکی از پرکاربردترین ویژگی‌ها در دنیای فناوری تبدیل شده است. این فناوری که ابتدا توسط برخی تولیدکنندگان اسمارتفون‌های برجسته معرفی شد، به زودی وارد دنیای گوشی‌های هوشمند شد و امروزه به‌طور گسترده در انواع دستگاه‌های الکترونیکی از جمله هدفون‌ها و ساعت‌های هوشمند نیز استفاده می‌شود.

شارژرهای وایرلس بدون نیاز به کابل برای اتصال به دستگاه های هوشمندی که قابلیت شارژ بی سیم را داشته باشند با استفاده از فناوری QI شارژ می کند.

شارژر وایرلس چیست؟

فناوری شارژ وایرلس یکی از محبوب‌ترین و نوآورانه‌ترین ویژگی‌های امروزی دنیای تکنولوژی است. این تکنولوژی به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به هیچ اتصال سیمی، انرژی را بین دو دستگاه الکتریکی منتقل کنید، همه چیز از شارژ القایی و توسط مدارهای سیم‌پیچی شده مخصوصی بین دو دستگاه اتفاق می‌افتد.

استاندارد برجسته‌ای که در این فناوری استفاده می‌شود، Qi است. این استاندارد توسط شرکت‌های بزرگی مانند اپل و سامسونگ پذیرفته شده و استفاده می‌شود، که به یکسان‌سازی استفاده از این تکنولوژی در دستگاه‌های مختلف کمک می‌کند. بنابراین، شما می‌توانید برای استفاده از شارژر وایرلس اپل، از برندهای مختلفی مانند جویروم یا ارلدام استفاده کنید، بدون اینکه نگران یکسان بودن برندها باشید.

اگر برای دستگاه هوشمند خود نیاز به خرید شارژر وایرلس دارید می توانید از دسته بندی مورد نظر محصول مورد نظر خود را انتخاب کنید و از وب سایت کاور آن را دریافت کنید.

شارژر وایرلس چیست

استاندارد Qi

فناوری شارژ بی سیم که بر اساس استاندارد Qi طراحی شده، به شما این امکان را می‌دهد که بدون نیاز به هیچ اتصال سیمی، انرژی را بین دو دستگاه الکتریکی منتقل کنید. این استاندارد توسط کنسرسیوم برق بی سیم (WPC) تأیید و به استفاده در انواع دستگاه‌های هوشمند از جمله گوشی‌های سامسونگ، اپل، سونی، اوپو، وان پلاس، هواوی، نوکیا، موتورولا، شیائومی و آنر می‌رسد، همچنین در خودروهای مختلف نیز استفاده می‌شود.

بیشتر بخوانید  بهترین هندزفری های بلوتوثی بازار ایران

این استاندارد مختلف سطوح مصرف برق را دارد، از جمله سطح کم مصرف که برای شارژ دستگاه‌های همراه استفاده می‌شود. اکنون، این فناوری به انواع وات‌های مختلف در این رده پشتیبانی می‌کند، از جمله 5 وات به بالا. برخی از گوشی‌ها حتی از 7.5، 10، 15 و حتی 30 وات نیز پشتیبانی می‌کنند.

تازه‌ترین پیشرفت‌ها نیز شامل توسعه شارژرهای با توان تا 50 وات توسط شرکت‌هایی مانند اوپو و وان پلاس، و حتی 100 وات توسط آنر می‌شود. برای استفاده از این سرعت‌های بالا، به یک استند شارژ اختصاصی نیاز است که معمولاً توسط تولیدکننده‌های شخص ثالث پشتیبانی نمی‌شود.

شارژر وایرلس چگونه کار می‌کند؟

شارژ القایی نیاز به جریان متناوب (AC) دارد که از طریق مدار الکتریکی و سیم‌پیچ انتقال می‌یابد، این فرآیند با عبور جریان متناوب، شارمغناطیسی ایجاد می‌کند. مقدار شار مغناطیسی تولید شده به تعداد دورهای سیم، قطر سیم‌پیچ، جریان و فاصله آن‌ها از یکدیگر بستگی دارد.

در دستگاه گیرنده نیز یک سیم‌پیچ وجود دارد که زمانی که به فاصله کوتاهی از سیم‌پیچ شارژر نزدیک می‌شود، شارمغناطیسی از آن با سیم‌پیچ شارژر تعامل پیدا می‌کند. این تعامل باعث حرکت الکترون‌های موجود در باتری دستگاه می‌شود و باعث شارژ شدن باتری می‌گردد.

برای استفاده از جریان متناوب که از دیوار خارج می‌شود، دستگاه یکسوکننده برق استفاده می‌شود تا جریان متناوب به جریان مستقیم (DC) تبدیل شود. این تبدیل لازم است زیرا گوشی‌های موبایل برای شارژ باتری خود نیاز به جریان مستقیم دارند، و نمی‌توانند از جریان متناوب استفاده کنند که به دلیل تغییرات مداوم جهت خود، مناسب برای این منظور نیست.

شارژر وایرلس چیست

معایب و مزایای شارژر وایرلس

شارژرهای بی‌سیم، مثل هر فناوری دیگری، مزایا و معایب خود را دارند.

مزایا

  • کارایی راحت: یکی از مهم‌ترین مزایا این شارژرها، سهولت استفاده‌ی آن‌هاست. با استفاده از شارژرهای بی‌سیم، شما بدون نیاز به اتصال کابل به گوشی، تنها با قرار دادن آن روی پد، می‌توانید دستگاه خود را شارژ کنید.
  • دوام بیشتر: دومین مزیت این شارژرها، عمر بالاتری است که در مقایسه با شارژرهای سیمی دارند. با خرید شارژرهای بی‌سیم، می‌توانید از مشکلاتی مانند پارگی سیم شارژ، داغ شدن آداپتور، خرابی پورت شارژ و غیره جلوگیری کنید.
  • سومین مزیت این شارژرها، برای کاربران گوشی‌های جدید حیاتی است؛ زیرا در برخی گوشی‌های جدید، جک هندزفری حذف شده است و برای استفاده از هندزفری سیمی، باید از پورت شارژ و مبدل استفاده شود.
بیشتر بخوانید  هندزفری بیسیم را چند ساعت تو شارژ بزنم؟

اما در کنار این مزایا، شارژرهای بی‌سیم دارای معایبی نیز هستند:

معایب

  • سرعت شارژ پایین: سرعت شارژ آن‌ها نسبت به شارژرهای سیمی کمتر است، اگرچه این نقطه ضعف بهبود یافته است.
  • استفاده از موبایل در حال شارژر وایرلس دشوار است، که این مسئله ممکن است برای سلامتی شما نگران‌کننده باشد.
  • بازدهی کمتر شارژرهای وایرلس می‌تواند باعث داغ شدن تلفن همراه و پد شارژ شود، اگرچه این مشکل در برندهای معتبر کمتر دیده می‌شود.

با این حال، با پیشرفت‌های روزافزون در این فناوری، شارژرهای بی‌سیم به یک گزینه جذاب تبدیل شده اند.

شارژر وایرلس چیست

شارژ هم زمان چند دستگاه

اگر به غیر از گوشی هوشمند، دستگاه‌هایی مثل ایرباد و ساعت هوشمند هم دارید، می‌توانید با استفاده از یک شارژر وایرلس ۳ در ۱ همه آنها را همزمان شارژ کنید. یا مثلا گوشی خودتان و دوست‌تان را همزمان شارژ کنید.

همه گوشی‌های هوشمند از شارژر بی سیم پشتیبانی نمی‌کنند. در حال حاضر، گوشی‌های پرچمدار و برخی مدل‌های فلگشیپ کیلر با قابلیت پشتیبانی از شارژ وایرلس عرضه می‌شوند. اگر گوشی شما از این تکنولوژی پشتیبانی می‌کند، کافی‌است که یک شارژر وایرلس داشته باشید. تکنولوژی شارژ بی سیم سراسری و عمومی است.

شارژر های وایرلس در آینده

منتقدان شارژهای بی‌سیم این فناوری را به عنوان یک بازی از سوی تولیدکنندگان موبایل‌های هوشمند معرفی کرده و به مشکلات فراوانی اشاره می‌کنند:

اگر گوشی را در مکان مناسب نگذارید، امکان شارژ شدن وجود ندارد.

شارژر بی‌سیم نسبت به شارژرهای سیمی، سرعت کمتری دارد.

برای استفاده از پد شارژ، نیاز به سیم وجود دارد، بنابراین کاملاً بی‌سیم نیست.

بازده کمتری نسبت به شارژرهای سیمی دارد و انرژی را تلف می‌کند

بیشتر بخوانید  بهترین بازار برای سرمایه گذاری

با این حال، نمی‌توان نادیده گرفت که امکان شارژ بی‌سیم یکی از ویژگی‌هایی است که استفاده از گوشی‌های هوشمند را آسان‌تر کرده است. این فناوری مانع آسیب دیدن درگاه شارژ گوشی می‌شود و در آینده ممکن است بهبود‌های بیشتری در این زمینه انجام شود. به عنوان مثال، در سال 2006، دانشگاه MIT ایده‌ای مطرح کرد که شارژهای بی‌سیم را به گونه‌ای توسعه داد که با ورود به منطقه‌ای که شارژر بی‌سیم وجود دارد، گوشی به‌طور خودکار شارژ شود و نیازی به قرارگیری درست و استفاده از پد شارژ نباشد. همچنین این فناوری می‌تواند به راحتی سایر دستگاه‌ها مانند لپ‌تاپ، ساعت هوشمند و غیره را نیز شارژ کند.

در آینده، شارژرهای بی‌سیم باید قادر باشند دستگاه مورد نظر را شناسایی کنند و دارای آرایش متعددی برای پشتیبانی از حالت‌های مختلف باشند.

شارژر وایرلس چیست

سخن پایانی

با تلاش مداوم برای نوآوری و تسریع در تکنولوژی شارژرهای بی‌سیم، امروزه این فناوری به یک گزینه محبوب برای کاربران دستگاه‌های همراه تبدیل شده است. شارژرهای بی‌سیم، با پیشرفت‌هایی که در زمینه‌های سرعت شارژ، کارایی و طراحی داشته‌اند، به انعطاف و راحتی بیشتری برای کاربران ارائه می‌دهند. این فناوری، به ویژه با حذف نیاز به کابل‌های پیچیده و در نتیجه کاهش خطرات مرتبط با آن‌ها مانند خرابی پورت شارژ و درگاه‌ها، به بهبود عمر مفید دستگاه‌ها کمک می‌کند.

هرچند که شارژرهای بی‌سیم هنوز با چالش‌هایی همچون سرعت کمتر شارژ و نیاز به قرارگیری دقیق دستگاه بر روی پد شارژ مواجه هستند، اما با پیشرفت‌های مستمر در این حوزه، انتظار می‌رود که در آینده نزدیک، این مشکلات به طور قابل توجهی کاهش یابند. بنابراین، شارژرهای بی‌سیم به عنوان یک گام مهم به سمت ساده‌تر و راحت‌تر کردن تجربه استفاده از دستگاه‌های همراه، در مسیری مثبت قرار دارند و پیشرفت‌های بیشتری نیز در انتظار آن‌هاست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *