سبد خرید 0

تلگرام

10 / 10
از 1 کاربر
« بازگشت به لیست اخبار | شنبه 24 شهریور 1397 در ساعت 14 : 31 دقیقه | نظرات کاربران ( 0 )

"طلاگرام و هاتگرام تا چند روز دیگر ( 15 شهریور ) مهلتشان به پایان می رسد" . این عنوانی است که در چند روز اخیر در سایت های خبری به کار گرفته شده است. این دو برنامه از برنامه های بودند که در مارکت های ایرانی برای استفاده از تلگرام اصلی بعد از مسدود شدن، عرضه شده بودند و به سرور اصلی تلگرام متصل می شوند. در این مقاله می خواهیم به بررسی تلگرام بپردازیم. با ما همراه باشید...

 

 

پیام رسان های گوشی های هوشمند

 

ظهور پیام رسان ها

گوشی های هوشمند یا اسمارت فون ها تحول عظیمی در دنیای ارتباطات بودند. استفاده سراسری از اینترنت و بالا رفتن سرعت آن سبب شد تا کاربران گوشی های هوشمند با بهره گیری از اینترنت، نسل جدیدی از ارتباطات را تجربه کنند. در گدشته کاربران گوشی های همراه تنها از طریق پیامک و تماس تلفنی با هم ارتباط داشتند اما، برنامه های اجتماعی و پیام رسان ها سبب شد تا کاربران به سمت برنامه های چت وگفتگو و تماس تصویری رو بیاورند. این برنامه ها با سرعت بسیار بالاتر و قیمت بسیار ارزان تر نسبت به اس ام اس می توانند پیام را جابجا کنند. همچنین علاوه بر سرعت و قیمت، شبکه های اجتماعی امروزی مزیت های دیگری مانند ارتباط صوتی و تصویری، چت گروهی، ایجاد پست و کانال و فروشگاه و درآمد زایی نیز دارند که باعث شده تا هر روز کاربران بیشتری را جذب کنند و تنوع آن در مارکت ها بسیار زیاد شود.

 

 

پاول دورف موسس تلگرام

 

پاول دوروف

پاوِل والِریویچ دورُف با همکاری برادر بزرگ تر خود نیکلای دوروف در 14 آگوست 2013، تلگرام را برای پلتفرم آی او اس IOS  معرفی کرد. پاول دورف یک مهندس کامپیوتر متولد روسیه است. پدر پاول، والری دورف یک زبان شناس بود و در ایتالیا کار می کرد و به همین دلیل پاول، بیشتر کودکی خود را در ایتالیا گذراند و در سال 2011 به روسیه بازگشت. او در روسیه یک شبکه اجتماعی به نام وی کی تولید کرد که در روسیه و کاربران اروپایی روس زبان محبوبیت زیادی پیدا کرد. این شبکه اجتماعی بسیار مشابه فیس بوک است و در ایران قابل دسترسی نیست. او در سال 2013 و انتخابات پارلمانی روسیه، قبول نکرد که صفحات مخالفان را ببندد و این مساله باعث مشکلات زیادی برای وی شد. به همین دلیل در سال 2014 رسما از این شرکت و روسیه خارج شد.

 

شروع تلگرام

همانطور که گفته شد، تلگرام برای اولین بار برای سیستم عامل شرکت اپل طراحی شد و سپس نسخه آلفا آن برای اندروید طراحی شد. این برنامه پیام رسان در حال حاضر برای تلفن‌های همراه هوشمند و تبلت ها با سیستم عامل اندروید (شرکت های سامسونگ، اچ تی سی، شیائومی، الجی و ... ) و آی او اس ( اپل )، ویندوز ( کامیپوتر های شخصی )، ویندوزفون ( مایکروسافت و نوکیا ) و لینوکس قابل استفاده است. دورف تلگرام را در انگلستان و آمریکا تاسیس کرد ولی دفتر آن در شهر برلین قرار دارد. تلگرام از پروتکل های باز و رمزنگاری شده، بهینه و ایمن استفاده می کند که سبب شده تا سرعت و امیت بالایی داشته باشد. به گفته برادران دوروف آنها این برنامه را برای مردم ساخته اند و نمی خواهند از این برنامه کسب درآمد کنند، هیج آگهی یا تبلیغ تجاری را نمی پذیرند و قصد فروش برنامه یا سهام آن را نیز ندارند و به اندازه کافی پول برای تاسیس تلگرام داشتند و اگر نیازمند پول برای ادامه دادن تلگرام داشته باشند از کاربران می خواهند به صورت غیر اجباری به آنها هدیه دهند.

 

لوگو تلگرام

 

 

درباره تلگرام، ویژگی ها و امکانات

برای ثبت نام، تلگرام مانند تمامی پیام رسان هایی که برای سیستم عامل گوشی های هوشمند مانند اندروید و آی او اس طراحی شده اند عمل می کند. در ابتدا باید فایل نصبی آن را از مارکت های عرضه کننده اپلیکشین دانلود کنید و آن را نصب نمایید. سپس بعد از نصب برنامه از شما یک شماره تماس می خواهد که بعد از وارد کردن شماره بلافاصله برای شما یک پیام تایید ارسال می شود که می توانید توسط آن حساب کاربری خود را فعال کنید. بعد از ورود به تلگرام و با انتخاب نام و عکس شما می توانید با تمامی دوستانتان که این برنامه را بر روی گوشی هوشمند یا کامپیوتر شخصی خود دارند و شما شماره آنها را ذخیره کرده اید یا کسانی که شما آیدی تلگرام آنها را دارید، از طریق اینترنت و بدون پرداخت هزینه اپراتوری ارتباط برقرار کنید. همچنین این برنامه به کاربران اجازه جابجایی فایل ها را تا 1.5 گیگا بایت را می دهد که در نوع خود منحصر بفرد است.

سرعت و امنیت

همانطور که برادران دوروف ادعا می کنند این اپلیکیشن یکی از پرسرعت ترین برنامه های پیام رسان محسوب می شود. از دیگر ویژگی هایی که برادران دورف به آن تاکید می کنند امنیت این برنامه است. تلگرام با استفاده از رمز نگاری برای انتقال پیام و رمز نگاری پیشرفته برای گفتگوهای خصوصی امنیت این پیام رسان را به مقدار قابل توجه ای بالا برده است. در سال ۲۰۱۴ تلگرام؛ سیصد هزار دلار برای پیدا کردن باگ بر روی تلگرام جایزه گذاشت که نشان از اطمینان برنامه نویسان تلگرام به برنامه خودشان دارد. در سال  ۲۰۱۵ این مسابقه بدون برنده، پایان یافت. بنیاد مرزهای الکترونیکی، که یک سازمان غیرانتفاعی در آمریکاست، به این برنامه نمره چهار از هفت داده است و به امنیت در گفتگوی خصوصی این برنامه، نمره هفت از هفت را داده است.

گروه

در تلگرام نیز مانند سایر پیام رسان های دیگر که بر روی سیستم عامل های گوشی های هوشمند فعالیت می کنند، شما می توانید به چت های گروهی در گروه ها بپردازید. گروه های تلگرامی از بخش های اصلی این پیام رسان هستند. گروه های تلگرام ابتدا فقط تا 200 کاربر می توانست عضو بگیرد و ظرفیت آنها تا به امروز به 5000 نفر هم رسیده است. استفاده از ربات ها در گروه ها و امکاناتی مانند سنجاق کردن یا پین کردن پیام ها در بالای گروه، باعث شده تا گروه های تلگرامی نسبت به گروه های سایر پیام رسان ها قابلیت بیشتری داشته باشند.

کانال

از دیگر ویژگی های تلگرام، استفاده از کانال است. کانال تلگرام به صورت یک طرفه عمل می کند و سازنده کانال می تواند پست های دلخواه خود را برای اعضای خود منتشر کند. سایر اعضا، فقط به عنوان مشاهده کننده هستند و نمی توانند پست اضافه کنند یا پست ها را ویرایش کنند و فقط می توانند پست ها را در فضای شخصی یا گروه ها به اشتراک بگذارند. ظرفیت کانال ها محدودیتی ندارد و به دو صورت عمومی یا خصوصی می توانند ایجاد شوند. در کانال های عمومی امکان عضویت برای تمام کاربران تلگرام میسر است.

جستجو

جستجو در تلگرام بسیار ساده است و از مزیت های این پیام رسان به حساب می آید، کاربر می تواند برای جستجو کردن، از قسمت سرچ یا ذره بین بالای برنامه در نسخه موبایل استفاده کند. این قسمت برای پیدا کردن حرف یا کلمه در بین گفتگو های رد و بدل شده بین کاربر و سایر دوستان خود یا کانال های عضو شده به کار می رود و تمامی پست هایی که شامل عبارت باشد، برای کاربر نمایش داده می شود. از دیگر ویژگی های این جستجو این است که عبارت مورد جستجو را در نام و آی دی کانال های موجود در تمام تلگرام جستجو می کند و کانال های مرتبط را بر حسب تعداد اعضا مرتب کرده و چند مورد از آنها را به کاربر نمایش می دهد. تمامی این مراحل با سرعت بالا انجام می شود و کاربر به سرعت به نتیجه دلخواه خود می رسد. از قابلیت جستجو در یک کانال یا گروه و یا گفتگو های خصوصی نیز به صورت جدا می توان استفاده کرد.

 

ربات تلگرام

ربات

در سال 2015 تلگرام اجازه ساخت ربات را به کاربران خود داد. ربات ها در واقع حساب های کاربری هستند که کدنویسی می شوند و از روی برنامه اجرا می شوند. ربات های متعددی برای بازی یا مدیریت گروه های تلگرامی طراحی شده اند که مورد استقبال کاربران قرار گرفته اند.

گفتگوی خصوصی یا محرمانه

گفتگوهای شخصی می توانند به صورت خصوصی یا محرمانه انجام شوند. این گفتگو ها از پروتکل MTproto استفاده می کنند و با استفاده از رمزنگاری دوطرفه با بالاترین امنیت می توانند ارتباط را بین کاربران ایجاد کنند.

 

معایب

البته تلگرام هم دارای معایبی است، اولین ایرادی که می توان به تلگرام وارد کرد این است که قابلیت تماس تصویری ندارد. هرچند این برنامه از سال 2017 قابلیت تماس صوتی را به برنامه خود اضافه کرده است اما همچنان قابلیت تماس تصویری در این برنامه موجود نیست. برادران دوروف می گویند که تمام تمرکزشان را بر روی سرعت انتقال پیام و امنیت گذاشته اند و به مرور سرویس های دیگر را به آن اضافه می کنند.

 

تلگرام در ایران

تلگرام در ایران

در ایران نیز از زمانی که گوشی های هوشمند وارد بازار شدند و کم کم جای خود را در بین مردم باز کردند. پیام رسان های مختلفی در بین مردم رواج پیدا کردند که زمانی وایبر بالاترین میزان استفاده را در بین کاربران ایرانی داشت. بعد از اختلالات وایبر و به مرور تلگرام جایگزین وایبر شد و کم کم به پراستفاده ترین اپلیکیشن پیام رسان تبدیل شد. طبق آماری که از سوی این برنامه ارائه شد، بیش از 80 درصد کاربران ایرانی گوشی های هوشمند از تلگرام استفاده می کردند. و به گزارش ایسپا تلگرام قبل از مسدود شدن محبوب ترین پیام رسان بوده که دز سال 96، 62 درصد ایرانیان عضو آن بودند. از سال 96 تلگرام در ایران مسدود شد. به نظر می رسد مسدود شدن تلگرام به علت اختلاف نظر های مدیران این شرکت با ایران بود. در هر صورت تلگرام برای کاربران ایرانی مسدود شد و بسیاری از کاربران ایرانی تلگرام، پیام رسان های ایرانی و خارجی دیگر را جایگزین این اپلیکیشن پیام رسان کردند. از برنامه های جایگزینی که کاربران ایرانی ازآن زیاد استفاده می کنند می توان به پیام رسان های خارجی اینستاگرام، واتس اپ، گوگل الو، اسکایپ، ایمو، لاین و ههمچنین پیام رسان های ایرانی بله، گپ و سروش اشاره کرد. شما میتوانید از طریق صفحه شخصی اینستاگرام کاور نیز ما را دنبال کنید.

ارسال نظر

نام شما :
ایمیل :
تلفن تماس :
متن پیغام :
نمایش همه
علاقه مندی ها ()

کلیه محصولات یک ساعته در تهران و یک الی دوروزه برای سایر شهرها بدستتان می رسند

 

cover.ir